Testar plustec 8200i se

Plustec är en film och diascanner som har inbyggd IR för borttagning av skräp och damm. detta har fungerat bra, men det enda som jag upplevt som nackdel är en ganska lång scannings tid. Med OpticFilm 8200i SE följer det professionella inläsningsprogrammet Silverfast som trots sin tekniska kapacitet är enkelt att använda. Funktionen WorkflowPilot guidar användaren genom processen för att optimera slutresultatet. Instruktiva filmer medföljer även så man snabbt förstår hur man bäst arbetar.

Har testat ca: 400 bilder och är i stort sett nöjd med resultatet, dock tog det sin tid att lära sig mjukvaran. Det är att rekommendera att köpa till extra hållare för bilder för att underlätta plockandet med bilderna.

Teknisk data:

Stöd för: Windows XP,  Vista och 7 (32/64-bit) samt Mac OS X 10.5 eller senare. Levereras med väska, hållare för dia och negativ, mjukvara, snabbguide, USB-kabel och nätadapter. Upplösning: 7200×7200 dpi. Färgdjup: 48 bit/pixel. Dynamiskt omfång: 3,6. Mått: 272x120x119 mm.

Här följer några bilder som har scannats:

Bilder är från 1961-1963

före och efter bearbetning:

Print Form

Comments are closed.